سازمان بسیج عشایر کشور

معرفی سردار شهید حاج رضا رحمتی زاده

سال تولد : 1338 محل تولد : شهرستان پلدختر - استان لرستان سال شهادت : 1366/05/16 محل شهادت : ارتفاعات دوپازا - ابوالفتح عراق

شهید شاخص سال ۱۳۹۰ جامعه عشایری کشور

در يکي از روزهاي سال ۱۳۳۸ کودکي به نام رضا در خانواده‌اي ساده و صميمي در پل زال، پاعلم (پلدختر) در ایل ترکاشوند از طایفه رحمتی به دنیا آمد اما شناسنامه اش را از آرتیمان تویسرکان گرفتند. او هفتمین فرزند خانواده پرجمعیت و سیزده نفری بود.

کودکی و نوجوانی را با زندگی عشایری در کوه و دشت سپری کرد. ایام کودکی اش در خانواده ای سپری شد که همواره در آن بانگ دلنشین قرآن و نام و یاد و ذکر ائمه معصومین (ع) طنین انداز بود و جلادهنده روح و جان. اما با پیروزی انقلاب اسلامی از ایل جدا شد و با برادرش به کنگاور آمد و مغازه ای خرید تا زندگی جدیدی را آغاز کند.

رضا اعتقاد داشت با پیروزی انقلاب اسلامی نباید فرصتها را از دست داد، باید در خط امام (ره) و گوش به فرمان ایشان بود. قبل از انقلاب نیز با آن که سن و سال چندانی نداشت ولی در تظاهرات علیه رژیم ستم‌شاهی شرکت فعال داشت و دوستان و اهل محل را برای شرکت در راهپیمایی ها تشویق و ترغیب می کرد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی به خیل خدمتگزاران به مردم پیوست و در نهاد کمیته هایی که خودجوش به وجود آمده بود، مردم را یاری می کرد.

هنوز مدتی از آغاز جنگ نگذشته بود که تصمیم گرفت به جبهه های غرب اعزام شود. به همین دلیل فقط به همسر برادرش خبر داد تا برادرش را مطلع کند و به این ترتیب تا شهادت به مغازه برنگشت.

با شروع جنگ تحمیلی، در سال ۱۳۶۰ به عنوان بسیجی به کامیاران اعزام شد. سال ۱۳۶۱ به عضویت سپاه پاسداران درآمد و در پادگان امام حسین (ع) به مدت دو ماه دوره آموزشی سپاه را گذراند. پس از آن عازم کردستان شد و در تیپ ویژه شهدا به عنوان نیروی عملیاتی ایفای نقش کرد و در سال ۱۳۶۲ در عملیات پاکسازی والفجر ۵ ازناحیه شکم تیر خورد و مجروح شد.

پس از چندی برای ادامه خدمت به تیپ نبی اکرم(ص) منتقل شد و به عنوان فرمانده گردان در حراست از دین و شریعت الهی از هیچ کوششی دریغ نکرد. درد عظیمش اسلام بود و بس و در مقابل حق همه چیز را باطل می دانست و راهش جز مسیر الهی چیز دیگری نبود.

شهید رحمتی زاده از ۱۸سالگی به جبهه اعزام شد و ۷۲ ماه در جبهه ها حضور پیدا کرد. با تشویق او برادران، عموها، عموزاده ها و دوستان نیز به جبهه ها اعزام شدند. آخرین مسئولیت او در تیپ نبی اکرم (ص)، جانشینی طرح عملیات بود.

سرانجام در سال ۱۳۶۶ در عملیات نصر ۷ در حالي‌که مسئوليت طرح و عمليات تيپ نبي‌اکرم (ص) را عهده‌دار بود، پس ازخلق مجاهدت های فراوان در سن ۲۸ سالگي  بر اثر اصابت ترکش به ناحيه‌ سر به درجه رفيع شهادت نايل شد.

از ایشان سه فرزند به نامهای آیت، میثم و اسماء به یادگار مانده است.